ERVARINGEN

coach-sneek-voor-de-wind-koers-aanpassen-verandering

'Uit je comfortzone stappen'

'Verandering'

'Zelfliefde ervaren'

TRIGGERS
Na lang zoeken en twijfelen of ik wel een coach nodig zou hebben uiteindelijk contact opgenomen met Bert. Na een intakegesprek meteen ja gezegd en begonnen. Bert heeft een kalme en rustige manier van vragen stellen en vertellen. Dit gelardeerd met een dosis humor en zelfspot die ik erg waardeer.

Ik had lichamelijke klachten, was erg moe, had geen energie en geen motivatie om met nieuwe dingen in mijn eigen bedrijf bezig te gaan. Ook dagen die zeer emotioneel waren zonder aanwijsbare reden. Hier herkende ik mijzelf helemaal niet in.

Na wat medische onderzoeken waar niet veel uitkwam behalve wat ijzertekort bij Bert terecht gekomen en meteen stappen gezet. Hij legde duidelijk uit wat een trauma ook kan zijn. Ik denk dat veel mensen net als ik in hun hoofd hebben dat een trauma meteen iets heel heftigs moet zijn, maar dat kan dus ook "gewoon" het overlijden van een gezinslid zijn of een scheiding van je ouders op een jonge leeftijd. En dat dat trauma dan weer getriggerd kan worden door iets wat er nu in je leven gebeurt!

Ik ben heel blij dat ik Bert heb gevonden en als er weer iets op mijn pad komt wat mij gaat triggeren zal ik nu veel sneller met hem contact opnemen  en gaan uitzoeken waar dit vandaan komt, hoe dit te verwerken en op te lossen. Echte aanrader deze schipper met humor en wijsheid.
Barbara

Oud Zeer

Daar zit ik dan in de stoel bij collega Bert in Sneek. Ik ken Bert al een paar jaar, hij is een provocatief coach en hypnotherapeut. Met passie en de nodige scherpte en humor vliegt hij de nodige problematieken succesvol aan. Soms komen patronen vanuit het verleden terug en mogen we bewust worden van de lessen die daaruit zijn gekomen. Zo ook bij mij. 
 
Sinds een jaar heeft iemand uit de buurt hij het op ons/mij gemunt. Op diverse manieren probeerde hij ons te intimideren. Het had op mij niet veel invloed tot hij ineens onberekenbaar werd, schade aan mijn eigendommen aanbracht en fysiek werd. Dit gebeuren ervaarde ik als traumatisch. In de stoel bij Bert bleek dat er onbewust oude programma’s werden opgerakeld. 


Tijdens de sessie kwamen er beelden terug van dat ik vroeger gepest werd op school. Soms werd er gevochten. Nu, 36 jaar later, maakte ik iets soortgelijk mee. Het gevoel van onveiligheid werd weer aangewakkerd. Er ontstonden dezelfde gevoelens en emoties als vroeger. Primair afwijzing, pas later erkenning.  


Uit de sessie kwam was naar voren dat ik mij kwetsbaar had opgesteld, ik vond dat ik als een mietje had gehandeld. Dit kan ik nu zien als zacht,  en …. hier ben ik nu trots op! De groten der aarde waren juist groots en krachtig vanuit hun zachtheid/kwetsbaarheid. Aan het eind van de sessie was mijn trauma getransformeerd en kon ik met een goed gevoel weer naar huis dankzij Bert zijn interventies en een prachtige sessie. Thanks!! 

MANTELZORGEN 
En ineens is het er in volle omvang: Je onderneming, je privé, je verplichtingen, oud zeer en de toenemende zorg voor een geliefde. Hoe ga ik mijzelf en deze verantwoordelijkheden managen?! We hadden één goed gesprek. En toen was er weer licht en lucht!

“Mijn vader is dementerend, en ineens heb ik een nieuwe rol erbij in mijn leven: mantelzorger. Hoe red ik dat, als alleenstaand ondernemer. Waar blijft er nog ruimte voor mezelf? Waar eindigt mijn verantwoordelijkheid? Hoe ga ik om met het onverwerkte verleden van een ander?
Met deze vragen kwam ik bij Bert. Het was heel fijn dat hij mij -en mijn bedrijf- al kende. En vanuit zijn eigen ervaring -zowel zakelijk als persoonlijk- kon invoelen. 

Ëén sessie was voldoende: Bert gaf handvatten waar ik ze nodig had. Zonder onnodig te graven en prikken. Het was een heel gelijkwaardig gesprek, waarin ik me gehoord voelde en uiteindelijk de deur uit ging met het gevoel dat ik alles heb kunnen vertellen waar ik mee zat en dat alles op een fijne manier besproken is. 

Het zal nog altijd een uitdaging zijn om al mijn rollen te combineren zonder mezelf tekort te doen, maar ik heb wel nieuwe inzichten, die me gaan helpen! En als het teveel wordt, bel ik Bert weer ”.

ANDER PERSPECTIEF
Op de drempel van het oude naar het nieuwe jaar kreeg ik een mooi steuntje in de rug. Regelmatig ‘wandel ik maar een klein stukje’ met iemand mee en weet ik niet wat ons kort samen werken voor die ander gaat uitmaken. Hier een reactie na 2 sessies van enkele maanden geleden:

“Bert ik wil jou heel graag bedanken. Je hulp, advies en wijsheid hebben veel voor me betekend. Het gaat goed met mij ik heb veel aan je gehad. Ik ben anders naar dingen gaan kijken. Ik ben er nog niet maar ik ben wel zekerder van me zelf geworden. Mede daardoor zit ik een stuk beter in mijn vel en laat ik me niet meer zo snel uit het veld slaan.”

Het gaat mij er om dat de coachee een ander, beter perspectief krijgt op iets wat hij/zij in feite al is. Vanuit dan nieuwe perspectief kan verdere groei plaats vinden en kunnen mensen het vaak prima verder zelf. Even meewandelen, daarna ga jij met al je mogelijkheden en hulpbronnen alleen verder op je andere mooie nieuwe weggetje!  

december 2020 

Angst om te worden verlaten 

“Ik was erg gekwetst op de manier hoe mijn relatie beëindigd was en hierdoor zeer emotioneel. Ik had zo mijn best gedaan om deze relatie stand te houden, waarom word ik dan zo aan de kant gezet terwijl hij zei van mij te houden en toch voor de andere vrouw kiest. Al pratende met Bert kwamen al mijn andere relaties en jeugd ter sprake. Ik werd bewust dat ik steeds voor andere vrouwen verlaten was waardoor ik een ‘muur’ en ‘schild’ om mezelf gebouwd had en verlatingsangst opgebouwd had. Zolang dat aanwezig was kon ik niet van mijzelf houden en niet degene in een relatie zijn zoals ik het graag wil.

Om het topje van de emotie bij mij weg te halen heeft Bert mij in een tweede sessie onder hypnose gebracht naar daar waar ik voor het eerst voor een andere vrouw verlaten werd. Wat was dit bijzonder, en zéér emotioneel. 

Ik ben zo blij dat ik de stap genomen heb om naar Bert toe te gaan mede ook de manier van coachen met zijn humor. Ik heb ‘antwoorden’ gekregen op mijn ‘vragen’ waar ik erg mee zat en die mijn ex mij nooit had kunnen beantwoorden omdat hij er zelf niet bewust van is waarom. Ik heb hierdoor rust gekregen, ik sta nu positief in het leven en het komt zoals het komt! Zelfliefde is zo belangrijk en daar ben ik nu heel bewust mee bezig. Ook de nazorg die Bert gaf de volgende dag met een bericht vond ik fijn en de inhoud die ik kreeg toen ik het tussen de sessies door even niet zag zitten, deed mij goed! Bedankt Bert het voelt voor mij dat je mijn leven/toekomst gered hebt…

Oud Zeer

“Na een aantal jaren een bedrijf te hebben gerund was de “batterij” leeg.

Wat wil ik met mijn leven? Zo niet verder. Maar hoe moet het dan..?

Ik zat compleet in de knoop met mezelf en met mijn leven.

Ik stuurde Bert een bericht omdat ik graag mijn hart wilde luchten. Ik kon snel terecht. Doorvragend en luisterend werd duidelijk wat ik niet meer wilde en wat wel.

Bert ging heel natuurlijk te werk en gaf aan mij te kunnen helpen door een hypnose-sessie.

Vervolgens pakte hij snel de “de koe bij de hoorns”. Nadat ik erg ontspannen in een stoel zat, startte Bert de sessie.

Op het moment zelf zat ik er compleet in. Achteraf vind ik de ervaring zo enorm bijzonder. Ik heb door deze sessie een bepaald moment in mijn leven kunnen veranderen. Een moment die ik in mijn bewuste nooit had gevonden/bedacht.

Hierdoor heb ik mijn leven een nieuwe weg laten inslaan.

Bert heeft met een goede nazorg mij ook geholpen om hier de goede balans in te vinden.

Als ik eraan denk word en ben ik nog emotioneel en dankbaar voor deze sessie. Heeft mij echt op een ander pad gebracht, een nieuwe weg, een nieuwe levensfase!"

afwijzing verandering naar waardevol er zijn mogen

Niet goed genoeg

"Mijn gehele leven loop ik tegen het gevoel van afwijzing aan. Niet goed genoeg zijn, niet gewaardeerd worden om wie je bent of wat je doet.

Verstandelijk weet ik prima dat dit iets is wat zich in mijn eigen hoofd afspeelt, maar tegelijkertijd beperkt het mij. Te vaak loop ik vast op teleurstelling in anderen, kan ik de emotie die het op dát moment bij me oproept niet loslaten. Ga ik me afzonderen van hen die me lief zijn, opdat ik niet verder gekwetst ga worden en ben ik af en toe hierdoor onuitstaanbaar om zo maar niet mijn diepste gevoel te laten zien. Met deze hulpvraag ben ik bij Bert gekomen.

Bert bracht me op een rustige manier in hypnose. Door te focussen op zijn stem lukte het me om in diepe staat van ontspanning te raken en me te concentreren op mijn gevoel. Tegelijkertijd heb ik de hele tijd het gevoel gehad mezelf te zijn en ‘in charge’ te zijn. Ik heb niet het idee gehad dat er dingen werden opgelegd of dat ik buiten mezelf was.

Tijdens de hypnose werd me gevraagd terug te gaan naar een eerste herinnering met dit gevoel van afwijzing. En kwam er een herinnering omhoog, waarvan ik niet meer wist dat die er nog zat!

Dit emotioneerde. Bert stelde me tijdens de hypnose vragen waardoor ik de herinnering kon ombuigen naar een gewenste situatie. Toen dit klaar was, telde hij rustig terug en kon ik weer ‘terug’ komen.

Door deze ervaring en het ombuigen van de heftige emoties die ik eraan koppelde, zijn de scherpe randjes eraf gehaald. Dit betekent niet dat ik nooit meer afwijzing ervaar, maar het komt niet meer zo diep binnen. En dat is fijn!"

vrijheid beleven en goed genoeg zijn coaching sneek

Regressie

“Te vaak tegen iets aangelopen en je probeert dit bewust te op te lossen maar vaak keert het weer terug op onverwachte momenten. Ik was nieuwsgierig of een regressie behandeling meer resultaat zou opleveren. 

Bij Bert een afspraak gemaakt en ik kon snel terecht. Ik heb zijn behandeling als heel bijzonder ervaren. Wat mij het meest is bijgebleven is dat ik steeds verder in hypnose wegzakte en zodoende beter in mijn onbewuste op zoek kon gaan. 

Gek eigenlijk; je hoort zijn stem en je wil die alleen nog maar volgen. Niet iets hocuspocus-achtig,  gewoon prettig. In een veilige en rustige setting inzichten krijgen en voelen. Wie wil dat nou niet? 
Nu, 2 weken na de behandeling, voel ik me oké en het blijft oké. 
Lekker nabubbelen en blij dat Bert op mijn pad gekomen is..!"

Doodsbenauwd

Soms kunnen problemen snel worden opgelost. 

Cliënt had last van angst, paniekerig gevoel en benauwdheid in situaties met weinig adem- en bewegingsruimte waaronder o.m. de tandarts.

 “Vandaag voor het eerst van mijn leven ondervonden dat ervaringen die je lang geleden hebt opgedaan en je af en toe in de weg zitten kunnen worden weggenomen.
Na één sessie met Bert ben ik ervan overtuigd dat die blokkade mij niet meer in de weg zit. De tijd zal het leren maar ik voel dat het opgelost is! Bedankt Bert!”

Naschrift: De cliënt heeft kort hierna veel ingrijpende benauwende onderzoekingen en behandelingen door moeten maken waarbij de angst- en paniekklachten gelukkig weg bleven!  En dat was maar goed ook gezien de rest van de ellende

de emmer die overloopt legen en nu in balans bij coaching sneek

Nog een paar druppels en dan . . .

Herken je dat gevoel, jij als emmer die dreigt over te lopen? Nog 1 zo’n druppel ....Misschien loopt je emmer al over? Wil jij weten hoe het zit met jouw emmer?Ik ontving onderstaande review van iemand die in één sessie weer in staat was het emmertje en de inhoud weer op elkaar af te stemmen. Top! Zou jij dat eigenlijk ook wel willen? Ik help je graag verder!

“Niet alle mensen zijn gezegend in hun leven met menselijke bakens om zich heen. Bakens die mensen op een goede manier op weg helpen. Ze helpen om een oude jas af te schudden, te transformeren.Te begeleiden van, “waar je niet meer wilt zijn”, “naar waar je wel zou willen zijn”.  Ik ben heel blij met iemand als Bert, die zichzelf beschikbaar stelt en die mogelijkheid biedt, op een laagdrempelige manier. Hij deelt zijn wijsheid en inspireert en helpt met tips om daadwerkelijk te concretiseren. Een fijne coach. . .”

Help op het juiste moment

“Tijdens mijn verblijf in het recreatiecentrum van Bert en Liesbeth sprak Liesbeth me aan. Ze had al gemerkt dat ik hier niet was om vakantie te vieren en vroeg hoe het met me ging. 
Ik vertelde haar open waar ik mee zat. Na een paar wijze woorden vertelde ze dat haar man Bert een coach is en dat hij eventueel nu wel een uurtje tijd heeft om met me te praten als ik dit zou willen. 
Ik heb deze kans meteen aangenomen en ben in gesprek gegaan met Bert. Ik voelde me na ons gesprek een enorm stuk positiever. Ik vond het in eerste instantie al zo fijn dat er op zo’n moment, onbekende mensen zijn die je willen helpen. 
Laat staan dat ze me ook nog echt naar de goede richting hebben gebracht!”

Hoe vertraging leidt tot versnelling

Verrassingen zitten soms in tegenslag, fijne feedback!Hoe een vertraagde vlucht kan leiden tot een prachtig gesprek met jou in het mooie Sneek. Cadeautjes, zo heb ik het ervaren om je te ontmoeten. En die knuffel Bert, die je mij mezelf liet geven, dat zou zomaar dat ontbrekende puzzelstukje kunnen zijn dat nodig was om de stappen te durven zetten om mijn eigen verandering echt op gang te brengen. Voor mij zit jouw talent in het feilloos aanvoelen van de balans tussen prikkelen en geruststellen die nodig is om de ander op eigen kracht in beweging te zetten.

Relatie problemen

Onlangs een coach gesprek gehad bij Bert. Ik wist niet wat ik er van moest verwachten en ging er open in. Na een zeer vriendelijk onthaal zijn we naar zijn spreek ruimte gegaan waar we op een rustige en ontspannen manier aan de praat zijn geraakt. 

Langzaam kwamen wij tot de kern waar ik mee rondliep. Bert kan je laten lachen en huilen en op die manier jou het gevoel geven dat je er toe doet. 
Hij geeft op een natuurlijke manier adviezen die echt hout snijden. Het heeft mij geholpen in mijn relatie met mijn vrouw waar het communiceren niet helemaal goed bij verliep.

Bert heeft mij met een zeer positief en fijn gevoel laten gaan. Bedankt

stemmen horen en rust creeeren coaching sneek

Stemmetjes

“Mogelijk herken je dat: gedoetjes in je leven, stemmetjes in je hoofd, gedachten die aan de haal gaan. 
Hoe fijn is het dan om met iemand te praten die de rust en realiteit er in terug kan brengen. 
Ik kan niet anders zeggen dat ik blij ben dat ik bij Bert ben geweest. Heerlijk om alles op een rijtje te kunnen zetten met een uitkomst die voor mij oké is en die ik even kwijt was in de hectiek van alle dag. 
Hebben we niet allemaal soms een “wijze man met levenservaring “ nodig? 
Blij dat ik geweest ben Bert. Diepe buiging…”

zacht open eerlijk en nieuwsgierig communiceren coaching sneek

Communiceren!

“Bert is een positief en open mens, je voelt je gelijk op je gemak bij hem. Hij toont oprechte belangstelling in je en geeft je gevoel van eigenwaarde. “Je mag trots zijn op jezelf als mens”.  “Maar je moet ook eerlijk naar jezelf en je eigen handelen kijken en daar confronteert hij je ook op een prettige manier mee. Je kan je hart luchten maar er moet ook iets gebeuren. Een directe manier van aanpak”.

“We hadden een prima en open gesprek, waarin ik alles heb kunnen zeggen wat ik wilde. Ik voelde me oké als mens en kreeg inzicht in mijn gedachten en gevoelens. 
Na het gesprek voelde ik me opgelucht en “lichter” dan voor het gesprek”. “Ik ben meteen ’s avonds het gesprek met mijn vriend aan gegaan, open en eerlijk met mijn vriend over onze “problemen” praten. (ZOENen: Zacht, Open, Eerlijk, Nieuwsgierig)  Ik laat mij niet weer “verleiden” door ongewenst gedrag. Discipline! “

“Bert is direct en vind niet snel iets “raar”. Alles word gewoon benoemd en hij vertelt ook over zijn eigen ervaringen. Zijn sterke punt is zijn positieve manier van coachen, direct en met humor. Bert had eigenlijk niks meer kunnen doen om het traject voor mij nog effectiever te maken”.

.

de zeien aan de wind aanpassen bij coaching sneek

Metafoor

Een goed passende metafoor kan zorgen voor bijzondere inzichten zoals blijkt uit onderstaande review van een ondernemer:

"Bert zorgt weer voor wind in je zeilen! 

De coaching van Bert heeft mij echt enorm geholpen! 

Nadat ik hartelijk werd ontvangen en alle ruimte kreeg om mijn verhaal te vertellen, kwam Bert met een hele goede handreiking (metafoor) die ik toe kon passen in de praktijk.

Het heeft mij enorm geholpen om met bepaalde situaties om te gaan. 

Ik zou iedereen die met iets rondloopt en daarbij een coach kan gebruiken, een gesprek met Bert aanraden. 

Fijne man, laagdrempelig en effectief! 

Kortom: aanrader!"

.

stoppen met roken verslaving hypnose coaching sneek

Stoppen met Roken

Een hele bijzonder mooie ervaring! Dat is wat ik heb meegemaakt tijdens mijn sessie met Bert. 
Het willen stoppen met roken is vanzelfsprekend erg lastig voor een echte roker. Alle nadelen kennen we ook wel. Echter is het lastig om dit in de waan van de dag ook echt tot je te nemen. 
Tijdens de sessie komt dit aan bod en heb je ook echt de tijd dit tot je te laten doordringen. Het worden van een niet roker is nooit makkelijk maar met de hulp van Bert dragelijk geworden. 
Als je erg graag wil stoppen met roken en je zit in de juiste fase van je leven is het echt een aanrader.

Zelfvertrouwen

De begeleiding van Bert heb ik als zeer prettig ervaren. Door de rustige, juiste positieve begeleiding heb ik geleerd om meer naar mijn gevoel te luisteren en me open te stellen om verandering aan te brengen. Deze verandering is er dan ook gekomen en heeft me zelfvertrouwen en rust gegeven en mijn gevoel van eigenwaarde verhoogd. Hierdoor zit ik lekkerder in mijn vel, kijk ik de wereld met meer vertrouwen tegemoet, voel me krachtiger en weet ik dat ik het waard ben en dat ik het kan! 
Uiteindelijk doe ik het allemaal zelf. Ik heb het erg fijn ervaren dat er iemand hulp biedt, de nodige inzichten helpt creëren  waardoor ik zelf verder kan komen.

Bert, je was een hele fijne en goede coach! Dankjewel!

De weg kwijt

"Ik was de weg kwijt in mijn leven. Bert heft me geholpen deze weer te vinden. Niet door me een bepaalde richting in te sturen, maar door mij te laten zien dat er méérdere richtingen zijn. Hoe ik zélf het juiste paadje kon vinden. Daardoor heb ik voor mij belangrijke keuzes kunnen maken en neem ik mijn verdere leven de gekregen handvatten mee. Het was fijn dat er een mooie balans was tussen de inbreng van Bert en waar ik zelf mee kwam. Ik voelde ik dat er echt naar me geluisterd werd. Ik ben Bert heel dankbaar voor alles. Het heeft me inzicht en rust gebracht."

Je kan nu, net als de mensen die hierboven hun ervaringen met je hebben gedeeld, je bezwaren laten voor wat ze zijn en via onderstaand formulier met mij contact opnemen.

Coaching Sneek

Netherlands

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.