Methoden 

In gesprekken, online of samen op locatie,  houd ik er rekening mee wie je bent en wat je wilt bereiken. We zetten samen de koers uit gericht op een andere koers en bestemming. Het proces is bepalend voor het gereedschap wat we samen inzetten. De basis voor resultaat is goed contact, veiligheid en vertrouwen. Daarnaast zijn compassie, humor, respect en uitdaging onmisbare ingrediënten.

gereedschap-tools-interventies-inzetten-eclectisch-vertrouwen-vakmanschap

NLP: Neuro Linguïstisch Programmeren is een methode om snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van ons handelen. NLP wordt daarom steeds vaker in allerlei omgevingen toegepast. Uitgangspunt van NLP is dat de mens in staat moet zijn om het leven prettig te vinden en er beter van te kunnen genieten.  
Door een gebeurtenis kan dit vermogen worden aangetast. Die gebeurtenis kan ingrijpend zijn, maar ook een ogenschijnlijk onbelangrijke of kleine gebeurtenis of opmerking kan een groot effect hebben op ons doen, denken, handelen en gedrag.

Provocatieve Coaching: Provocatieve coaching is een uitdagende, intuïtieve, liefde- en humorvolle manier van coachen. Misschien werkt het woord ‘provocatief’ weerstand of protest in je op? Dan is dat mooi, want dat is ook precies de bedoeling. Protest doet je (veer-)kracht toenemen. Daarnaast kenmerkt provocatief coachen zich door luchtige diepgang. Humor en openheid maken zware persoonlijke thema’s makkelijker bespreekbaar. Vanuit protest ontstaat beweging, kracht, creativiteit en autonomie. Verrassing schept ruimte voor vernieuwing en soms acceptatie van wat er is.

Hypnose: Wij verkeren vaak in een staat van hypnose, meestal zijn we dat ons niet bewust. Als we opgaan in een film of boek kunnen we zo geconcentreerd zijn, dat we ons helemaal inleven in de gebeurtenissen en de bijbehorende emoties ervaren. In hypnose zijn we volledig ontspannen en hebben we contact met ons onderbewustzijn. In hypnose ben je in staat daarmee te communiceren en kunnen veranderingen tot stand worden gebracht. Je bent bij bewustzijn en hoort alles. Je zult merken dat deze vorm van verhoogde concentratie en diepe ontspanning erg prettig is.Tijdens de hypnosesessie houd je volledig controle over je eigen geest en lichaam. Ik ondersteun je en samen zorgen we voor een positief resultaat. 

Regressie: Bij regressie ga je er van uit dat psychische, lichamelijke of emotionele problemen de gevolgen zijn van ervaringen in het verleden. Onder zorgvuldige begeleiding sporen we deze ervaringen op. Tijdens regressie herbeleef je ervaringen uit het verleden. Je ervaart het dus niet echt maar gedissocieerd (=op afstand). Jouw onderbewustzijn selecteert zelf in welk ervaringsgebied moet worden gewerkt. Je krijgt uiteindelijk nieuwe keuzemogelijkheden die probleemoplossend werken. Voor het succesvol ondergaan van regressie, is de bereidheid nodig om de eigen ervaringen serieus te nemen. Veel problemen, zowel lichamelijk, emotioneel of psychisch, kunnen met regressie worden aangepakt. 

Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen.
Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me het inzicht om het verschil tussen beide te zien”   
 
      Franciscus van Assisi  + 1200 

Wil je weten of en wat ik voor je zou kunnen betekenen? 
Stel je vraag hieronder.

Coaching Sneek

Netherlands

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.